Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia intenta “envoltar Avdivka” i Ucraïna repel·leix desenes d’atacs en tot el front

Putin arriba a la Xina per reunir-se amb Xi i quadrar estratègies davant les crisis geopolítiques globals

En complir-se 601 dies de guerra des de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, l’exèrcit rus continua intentant envoltar les tropes ucraïneses a la localitat d’Avdivka, a la província oriental de Donetsk, una zona del front on les tropes de Kíiv van repel·lir “més de deu atacs enemics”, informa l’Estat Majori ucraïneses en el seu informe de guerra d’aquest dimarts.

“L’enemic continua intentant envoltar Avdivka”, diu la nota de les forces ucraïneses, que informa de “més de quinze atacs prop de Marinka” i d’altres cinc més al sud de Zolota Niva i de Prechistivka, a la zona que limita amb la província veïna de Zaporíjia.

Rússia també efectua operacions ofensives a la zona de Kupiansk, a la província de Khàrkiv, on des de dilluns ha llançat quinze atacs, i en el front de Lugansk amb cinc intents de trencar les defenses ucraïneses.

Aquesta activitat en el front, explica l’agència Efe, confirma que Rússia ha intensificat les seves accions ofensives en els últims dies davant la incapacitat d’Ucraïna d’aconseguir avenços substancials en el marc de la seva contraofensiva.

D’altra banda, el president rus, Vladímir Putin, ha arribat aquest dimarts a la Xina per reunir-se amb el seu “estimat amic”, Xi Jinping, i reforçar la seva aliança en un moment de múltiples conflictes globals.

Putin abordarà amb Xi, en una reunió aquest dimecres, el conflicte bèl·lic al Pròxim Orient, a més de la guerra iniciada pel mateix dirigent rus a l’est d’Europa fa 601 dies amb la invasió de la veïna Ucraïna. “És ara un tema que ocupa un lloc destacat en les agendes de tots els líders mundials”, ha dit aquest dimarts el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, en al·lusió al conflicte entre Israel i Hamàs.

El portaveu del Kremlin ha recordat que abans de viatjar a la Xina el president rus va mantenir una “marató” de trucades telefòniques amb el president de l’Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmoud Abbas, i els líders d’Egipte, l’Iran i Síria, a més del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, el contingut d’aquesta tanda de converses informarà a Xi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.