Societat

La campanya d’oli serà un 30% superior a l’any passat

Tot i que encara estarà per sota de la mitjana habitual, les cooperatives preveuen arribar a produir 20.000 tones

Això no vol dir que hi hagi més oli disponible perquè els estocs aran estan en números vermells

Bones notícies, encara que no sigui per tirar coets. Les pluges han afavorit la collita en algunes comarques, com el Montsià i el Baix Ebre, on es concentra més de la meitat de la producció d’oli de Catalunya, i davant d’això la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha matisat la seva previsió més pessimista de la collita d’oli d’enguany i ha dit que pot augmentar-la fins a les 20.000 tones. Això no vol dir que s’acosti encara a la producció habitual, però sí que preveuen un increment del 30% respecte l’any passat, en què es van produir només 15.000 tones.

Si finalment s’aconsegueix augmentar fins a les 20.000 tones, encara estaríem un 38% per sota de la mitjana habitual que són unes 32.000 tones.

La producció tampoc serà uniforme. Mentre a lles Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona doblaran la producció del 2021, de 7.760 a 13.500 tones enguany. A Lleida la producció caurà lleugerament (de 6.238 tones a 5.500), i a Girona i Barcelona es mantindrà com la campanya passada, sobre un miler de tones.

Mentre el Baix Ebre i el Montsià incrementarà la producció d’oli, al Camp de Tarragona serà inferior i baixarà fins a les 2.500 tones.

La FCAC apunta que a l’estat espanyol s’incrementarà la producció respecte a la collita anterior, passant de les 664.000 tones a les 760.000 tones. Amb tot, tenint en compte que l’estoc de final de campanya ha baixat molt per la por a quedar-se sense i és de menys de 250.000 tones, es preveu que la disponibilitat total d’oli d’oliva per la campanya 2023/24 seria fins i tot inferior a la de l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.