Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Sunak segueix els passos de Biden i aterra a Israel

El primer ministre britànic expressa la seva solidaritat amb les autoritats israelianes

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha aterrat aquest dijous al matí a Israel, per a una visita de dos dies a la regió. Ho fa l’endemà de la visita del president nord-americà, Joe Biden, que va viatjar a Israel per expressar-li el seu suport total.

Durant l’estada la seva a Tel-Aviv, Sunak es reunirà amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i amb el president del país, Isaac Herzog, davant els qui defensarà la necessitat d’obrir un corredor per a l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza.

“Per sobre de tot, soc aquí per a expressar la meva solidaritat amb el poble israelià. Vostès han sofert un atac terrorista indescriptible, horrible i vull que sàpiguen que el Regne Unit està amb vostès”, ha declarat Sunak només aterrar a l’aeroport de Tel-Aviv, en declaracions recollides pels mitjans internacionals. Prèviament, en un comunicat citat per l’agència Efe, el primer ministre conservador havia afirmat que l’atac a l’hospital al-Ahli a Gaza dimarts a la nit hauria de ser “un punt d’inflexió per als líders de la regió i per a tot el món per a unir-se i evitar més escalades perilloses en el conflicte”, assegurant que el Regne Unit estaria “al capdavant d’aquests esforços”.

En la seva visita a Israel, Sunak també instarà el govern a obrir un corredor per fer arribar ajuda humanitària a la població de la Franja i perquè es permeti la sortida dels britànics atrapats a l’enclavament. Almenys set britànics han mort i altres nou es troben desapareguts després dels atacs d’Hamàs a territori israelià del dia 7 d’octubre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.