Societat

polítiques socials

El govern intervindrà en quinze barris en risc social per atendre famílies pobres

El govern va aprovar ahir intervenir en quinze àrees urbanes amb alt risc d’exclusió social de Catalunya que serviran de prova pilot per estendre projectes d’actuació sociocomunitària a altres barris del país en condicions similars. A diferència del pla de barris, la intervenció no serà estrictament urbanística, sinó que prioritzarà accions de renda, subministrament energètic, salut o educació destinades a famílies pobres. Les àrees urbanes d’actuació es triaran aviat atenent a criteris de densitat urbana, àmbit rural, distribució geogràfica, grau i tipologia del risc d’exclusió social, així com a la disposició i recursos en curs al territori en matèria de projectes d’inclusió.

Dins del programa Barris amb Futur el govern definirà i executarà fins al 2024 quinze projectes d’intervenció per a barris concrets on es poden reformar o construir equipaments comunitaris però on, sobretot, es prioritzarà el suport a famílies pobres amb mesures com l’ingrés mínim vital, la renda garantida de ciutadania, el bo elèctric i intervencions dedicades a infants i joves relacionades amb salut, lleure, llengua, educació o accés a la cultura.

A diferència de la “inversió en capital físic i infraestructures” de la llei de barris del govern de Pasqual Maragall, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, explica que aquest programa posa el focus a intervenir directament en “problemes socials” com, per exemple, l’abandonament escolar o el cost de l’habitatge i el subministrament elèctric. Els projectes pretenen aconseguir “més impacte en les famílies, implicar programes municipals i l’actuació de les entitats del tercer sector i de les associacions veïnals”. Es coordinaran tots els programes dels departaments a l’hora d’executar els projectes, que dirigirà una taula de coordinació integrada per les administracions i els actors implicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.