Societat

El Parlament es compromet a aprovar una llei per despenalitzar l’avortament els primers mesos del 2024

Vol acabar amb els terminis i els condicionants aliens a la voluntat de la dona

Una nova llei de despenalització de l’avortament que acabi amb els terminis i els condicionants aliens a la voluntat de la dona, com passa amb el model canadenc. Això és el que s’ha compromès a tramitar el Parlament de Catalunya durant els primers quatre mesos de l’any 2024. La cambra ha aprovat aquest punt d’una moció de la CUP amb els vots d’ERC, Junts i els anticapitalistes, mentre que el PSC, Vox i el PPC s’hi han oposat i els comuns i Cs s’hi han abstingut. A banda, s’ha aprovat demanar al Govern que garanteixi a tot el territori l’elecció de la interrupció voluntària de l’embaràs amb mètode farmacològic i instrumental “amb igualtat d’accés”.

El Parlament també ha instat el Govern fer el registre individual de tots els metges objectors de consciència, com ja recull la llei de salut sexual i reproductiva, i a fiscalitzar i fer públic abans d’acabar el 2023 el nombre d’hospitals del sistema integral d’utilització pública que no han fet IVE els darrers quatre anys. A més, demanen que si es detecta objeccions de consciència institucionals es depuri responsabilitats.

També reclamen que durant el primer quadrimestre del 2024 es recuperi els serveis de ginecologia tancats als CAP els últims 4 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.