Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna afirma haver atacat amb èxit un sistema antiaeri rus a Crimea

Les forces russes mantenen la pressió sobre la castigada ciutat d’Avdiivka

Quan es compleixen 614 dies de guerra des de l’inici de la invasió russa a Ucraïna, les forces de Moscou continuen pressionant per quarta setmana consecutiu la castigada Avdiivka, a la regió de Donetsk. A jutjar per la intensitat de les accions militars s’ha convertit en el principal objectiu de les tropes russes, que des de la captura de Bakhmut, el maig passat, no han aconseguit cap avenç important.

Des del 10 d’octubre a la zona sota responsabilitat de l’agrupació ucraïnesa Tavria, que inclou Avdiivka, les forces russes han perdut sis avions d’assalt Su-25, ha informat aquest dilluns l’exèrcit ucraïnès en un comunicat recollit per l’agència Efe, en el qual assegura també haver danyat un component “estratègic” d’un sistema de míssils antiaeri rus en un atac aquesta matinada contra la costa occidental de la península de Crimea, ocupada il·legalment per Rússia des del 2014.

D’altra banda, Rússia ha tornat a bombardejar aquesta matinada Odessa. El governador de la ciutat portuària ucraïnesa, Oleg Kiper, ha comunicat aquest dilluns que dos civils havien resultat ferits i diversos edificis danyats en un atac amb míssils russos contra una drassana de reparació de vaixells en el port, segons informa Efe. L’atac es produeix després que les forces de Vladímir Putin hagin llançat una nova pluja de drons i míssils contra el sud, el centre i el nord d’Ucraïna. L’exèrcit rus ha llançat aquesta matinada dotze drons de fabricació iraniana i dos míssils aeris guiats Kh-59 russos que han estat interceptats, segons informa en el seu balanç l’Estat Major de la Defensa ucraïnesa. Els dos míssils van ser disparats per avions russos des de la zona ocupada de la província de Zaporíjia, al sud-est d’Ucraïna, mentre que els drons van ser llançats des de Primorsko-Akhtarsk, al territori de Krasnodar, a Rússia, contra Mikolàiv i i Kherson (sud); Kirovohrad, Dnipropetrovsk i Txerkassi (centre) i Jitómir i Khmelnitski (oest), segons la nota de la força aèria ucraïnesa recollida per l’agència Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.