Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La xifra de soldats russos morts en la guerra supera els 300.000, segons Kíiv

Commoció a Ucraïna per l’assassinat de nou membres d’una mateixa família en el Donetsk ocupat per Rússia

Rússia ha perdut en la seva invasió a gran escala d’Ucraïna a més de 300.000 soldats, segons l’últim recompte de baixes russes presentat aquest dimarts per l’Estat Majori de Kíiv i recollit per l’agència Efe. “Les pèrdues totals en combat de l’enemic entre el 24 de febrer de 2022 i el 31 d’octubre de 2023 són, aproximadament, 300.810 persones”, es llegeix en l’informe ucraïnès d’aquest dimarts. La xifra supera per primera vegada la barrera dels 300.000 després que Ucraïna hagués neutralitzat dilluns en el camp de batalla un total de 870 militars russos, sempre segons el còmput de Kíiv.

Tot i que aquestes xifres són sovint considerades com a propaganda de guerra pels experts, una investigació del mitjà independent rus Verstka revelava que les autoritats russes havien demanat certificats de defunció per almenys 230.000 soldats morts en la guerra. Segons l’Estat Majori ucraïnès, Rússia està patint moltes baixes en la seva campanya per capturar la localitat d’Avdivka, a la província del Donetsk, informa l’agència Efe.

D’altra banda, l’assassinat a sang freda de nou membres d’una mateixa família, incloses dues criatures, a Volnovakha, a la part ocupada de la província del Donetsk, ha commocionat l’opinió pública a Ucraïna.

Segons la informació de la fiscalia ucraïnesa, que no té accés al territori ucraïnès sota control rus, el crim es va produir divendres passat, quan un grup de soldats russos va entrar a la nit a l’habitatge de la família i va matar a trets els seus nou membres, inclosos dos nens petits.

Els suposats autors del crim van perpetrar la massacre, segons la versió ucraïnesa, en represàlia a la negativa de la família uns dies abans a abandonar la casa perquè s’hi establissin militars russos.

La localitat de Volnovakha es troba a trenta quilòmetres de la línia de front, informa l’agència Efe. El municipi, explica l’agència, té, a més, una estació de tren, la qual cosa el converteix en un preuat centre logístic per les tropes russes. La versió oficial russa coincideix a grans trets amb la presentada per la fiscalia ucraïnesa. Rússia ha informat de la detenció de dos soldats russos com a sospitosos del crim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.