Societat

societat

El gimnàs Sant Pau anuncia la reobertura de les dutxes per a persones sense llar

L’entitat havia denunciat el retard en el pagament d’unes subvencions compromeses per l’Ajuntament de Barcelona

Només 24 hores després d’anunciar el tancament de les dutxes per a persones sense llar, el gimnàs Sant Pau ha anunciat aquest dimarts que tornava a obrir el servei.

Ahir dilluns, el gimnàs social Sant Pau de Barcelona va anunciar que tenia previst tancar el servei de dutxes per a persones sense llar aquest dijous “per l’incompliment de l’Ajuntament en el pagament de les subvencions” a què s’havia compromès.

Segons un comunicat que va fer públic ahir dilluns, el servei de dutxes i canvi de roba no obriria les portes a les vuit del matí, com feia des de fa 42 mesos. Els responsables del gimnàs lamentaven que més de 200 persones “es quedaran sense un dret universal” perquè la ciutat “no té capacitat d’absorbir aquesta demanda”.

La subvenció que reclamava l’entitat ascendia a 200.000 euros, i els seus responsables recorden que els va ser atorgada “fa mesos”.

Segons explicaven fonts del gimnàs social, “des de fa setmanes” l’Ajuntament els assegurava que el pagament “és imminent”, però els diners “no arriben al banc”.

Al mateix temps, subratllaven que la setmana passada es va articular una caixa de resistència amb la qual s’ha pogut pagar “part de les nòmines” i la seguretat social d’octubre, però lamentaven que no poguessin “seguir resistint” amb les aportacions a títol individual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.