Política

pakistan

Almenys cinc morts en un atac contra un vehicle policial al Pakistan

També hi ha una vintena de ferits

Almenys cinc persones han mort i vint-i-una més han resultat ferides aquest divendres en una explosió dirigida contra un furgó de la policia a la província de Khyber-Pakhtunkhwa, al nord del Pakistan. L’explosió ha tingut lloc a la ciutat de Dera Ismail Khan, ha indicat a l’agència Efe la policia.

El Pakistan registra en els últims mesos un increment dels atacs terroristes. L’abril passat quatre persones van morir en un atac contra un comboi policial prop d’un mercat a la ciutat de Quetta, a l’oest del Pakistan.

L’augment de la violència en el país va començar coincidint amb el retorn al poder, l’agost del 2021, dels talibans a l’Afganistan.

La situació, explica l’agència Efe, es va deteriorar encara més des del desembre passat quan el grup talibà pakistanès Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) va anunciar la fi de l’alto el foc assolit un mes abans amb el govern d’Islamabad, al qual va acusar d’incomplir els seus compromisos en unes negociacions de pau.

El gener passat va ser el mes més mortal en termes d’insurgència des del juliol del 2018, amb almenys 134 morts i 254 ferits, segons l’Institut d’Estudis sobre Conflicte i Seguretat del país asiàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.