Política

Estat Francès

El Consell d’Estat anul·la la dissolució d’un grup ecologista

La màxima instància de recurs administratiu francesa considera que Les Revoltes de la Terra no són responsables dels aldarulls a Sainte Soline

El Consell d’Estat francès ha anul·lat la dissolució del grup ecologista Les Revoltes de la Terra decretada al juny pel govern, segons ha transcendit aquest dijous.

El ministeri d’Interior va prohibir el col·lectiu amb l’argument que havia incitat a cometre “sabotatges” i fins i tot “violència” en la mobilització contra una gran bassa agrícola a Sainte Soline. El 23 de març les protestes van derivar en aldarulls que vandeixar desenes de ferits, que el titular d’Interior, Gérald Darmarin, va qualificar d’“ecoterrorisme”.

La màxima instància de recurs administratiu francesa ha dictaminat ara que la mesura va ser desproporcionada. El tribunal admet que es poden atribuir al grup provocacions per malmetre béns, en cap cas se’l pot acusar de violència contra les persones.

El dictamen assenyala que el fet que els activistes haguessin difós “ amb certa complaença” imatges dels enfrontaments entre les forces de l’ordre i els manifestants “no constitueix una reivindicació, ni una valorització o una justificació” i no se’ls pot considerar responsables dels incidents a Sainte Soline, al departament de Deux Sèvres.

La resolució suposa un revés judicial per al govern francès, que va ser molt criticat per la decisió del ministeri d’Interior des de l’esquerra i els ecologistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.