Política

Cimera de l’otsc

L’aliança militar postsoviètica demana un alto el foc a Gaza

Armènia planta els líders de l’OSTC a la cimera de Minsk per no haver ajudat davant la invasió azèri de l’Alt Karabakh

Lukaixenko retreu a Paixinian que faci “plantades sense motiu” en lloc de participar a la taula per resoldre els problemes

L’Organització del Tractat de Seguretat Col·lectiva (OSTC) ha advocat aquest dijous per un “alto el foc” estable entre Israel i Hamàs i “l’inici d’una solució pacífica” del conflicte.

Tot i no figurar a l’agenda, els líders de Bielorússia, Rússia, Kazakhstan, Tadjikistan i Kirguizistan “han intercanviat punts de vista sobre l’enfrontament palestí-israelià”, ha explicat a Minsk el secretari general de l’aliança militar postsoviètica, Imangali Tasmagambétov.

El president bielorús, Alexandr Lukaixenko, el principal aliat del president rus, Vladímir Putin, ha lamentat l’absència d’Armènia a la cimera. El primer ministre armeni, Nikol Paixinian, no hi ha anat després de retreure a l’OSTC haver deixat sol el seu país davant l’Azerbaidjan en la recent invasió de l’Alt Karabakh.

Mentre Erevan retreu a l’aliança que prefereixi un soci a un aliat, Lukaixenko, ha denunciat les “provocacions” d’“alguns socis”, que va qualificar de “regal” per als països que no volen que l’OSTC s’enforteixi. Segons ell, per resoldre els problemes cal ser a la mesa de negociacions i no fer “plantades sense motiu”.

Armènia, que no es planteja sortir de l’OSTC, ha irritat el Kremlin en apropar-se als EUA i la Unió Europea i ratificar el tractat del Tribunal Penal Internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.