Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Israel i Hamàs acorden ampliar la treva a la Franja de Gaza dos dies més

La comunitat internacional ha elevat la pressió per ampliar l’acord, que expira oficialment aquest dimarts

Hamàs ha confirmat que ha arribat a un acord amb Israel per a ampliar dos dies més la treva humanitària a la Franja de Gaza. La pausa en les hostilitats, després de més d’un mes de guerra, es va acordar inicialment per quatre dies, que expiren aquest dimarts al matí.

La notícia de la pròrroga ha estat avançada per Qatar, que ha indicat que aquesta extensió de l’acord també inclou un nou intercanvi de presoners: la milícia palestina alliberarà vint ostatges i el govern israelià deixarà en llibertat trenta presoners palestins més. Els governs d’Egipte i Qatar han exercit de mediadors en les converses que han possibilitat aquesta treva. Al llarg de la jornada d’aquest dilluns la comunitat internacional ha augmentat la pressió per aconseguir la pròrroga i sembla que hauria donat fruit. Per aquest dilluns, quarta jornada de treva, fonts egípcies esperen un intercanvi d’onze ostatges de Hamàs per 33 palestins empresonats a Israel. Aquest intercanvi és l’última d’una sèrie de quatre grups l’alliberament dels quals estava previst en l’acord de treva entre Israel i Hamàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.