Societat

Renfe prohibeix el patinet elèctric als trens de viatgers

La mesura aprovada pel consell d’administració s’aplicarà a partir del 12 de desembre a Rodalies, Regionals, Alta Velocitat i Llarga Distància

A partir del 12 de desembre no es podrà pujar cap patinet elèctric als trens de viatgers de Renfe, segons ha acordat avui el consell d’administració. La mesura afectarà a Rodalies, Regionals, Alta Velocitat i Llarga Distància –AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed i Intercity– i, d’aquesta manera la companyia ferroviària segueix els passos que ja va prendre l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) l’octubre del 2023 ampliant a indefinit el vet temporal que va aplicar en incendiar-se’n un en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) el novembre del 2022.

La prohibició ve raonada per la “situació de perill generada davant d’incendis de bateries” registrats en alguns transports públics, successos causats, argumenta la companyia per manipulació de les bateries, desperfectes per cops, el pas del temps o la utilització de carregadors diferents. La mesura, serà ratificada demà al Consell d’Administració de Renfe Viatgers.

La decisió s’ha pres a partir de criteris “de salut pública i de seguretat dels viatgers”. Renfe recorda que el 2021 Sevilla va ser la primera ciutat en impedir que els viatgers entressin al Metro amb patinets elèctrics en hora punta els dies feiners.

A partir del 12 de desembre Renfe podrà obligar un viatger a abandonar el tren si duu un objecte, equipatge o vehicle que atempti contra la seguretat i el bon funcionament de l’explotació del transport o contra la seguretat dels altres viatgers. A les estacions de Rodalies gestionades per Renfe s’informarà de la prohibició si es detecta un viatger amb patinet elèctric, i igualment es podran fer inspeccions aleatòries amb interventors i agents de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.