Societat

societat

Les entitats socials diuen que el traspàs de l’Ingrés Mínim Vital permet avançar cap a la finestreta única

La Taula del Tercer Sector lamenta que “arriba tard” però creu que simplificarà els tràmits

Recorda que porten esperant aquest pas des que es va signar un preacord el febrer del 2022

La Taula del Tercer Sector ha celebrat el traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital a la Generalitat de Catalunya per entendre que ha de servir per simplificar els tràmits i avançar cap a la finestreta única. Tot i aquesta primera valoració, la plataforma que aglutina més de 3.000 entitats socials catalanes, ha criticat que “arriba tard” perquè és “una llarga reivindicació” i ja fa més d’un any i mig que esperen que es faci realitat després del preacord signat entre els dos governs el febrer del 2022.

La Taula considera que el traspàs és “indispensable” per assegurar “un bon encaix” entre les dues prestacions que actualment proporcionen uns ingressos mínims per cobrir necessitats bàsiques a Catalunya: l’ingrés mínim vital i la renda garantida de ciutadania.

També ha reclamat l’harmonització de les dues prestacions per millorar la cobertura de l’ingrés mínim vital, que és molt baixa: només del 14,5%, a la cua dels territoris de l’Estat juntament amb Canàries i Balears.

L’entitat ha explicat que el fet que les gestions no estiguin unificades provoca que per accedir-hi calgui “passar per dos processos administratius diferents amb requisits també diferents”. Per això veu en aquest traspàs de l’oportunitat per avançar “cap a una altra demanda històrica del sector”, que és precisament la simplificació dels tràmits burocràtics en una finestreta única social.“Quan estàs en una situació d’emergència social i et cal un ajut d’urgència per comprar menjar o pagar l’habitatge, no pots passar per un laberint llarg i exhaust de gestions administratives”, subratllen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.