Política

inflació

El PP condiciona el seu vot per les mesures anticrisi a mantenir la rebaixa de la llum i el gas

El partit assenyala que el nou decret anticrisi és “sectari” i es plega als interessos dels socis de Sánchez

També volen la inclusióde noves baixades d’impostos en la carn, el peix o les conserves

El PP condiciona el seu vot al nou decret anticrisi, que el Govern aprova aquest dimecres, al fet que es mantinguin les rebaixes en l’IVA de la llum i el gas, que el Govern espanyol pretén retirar gradualment, i també a noves baixades d’impostos en la carn, el peix o les conserves.

Així ho ha assenyalat aquest dimecres en roda de premsa la sotssecretària d’Organització del PP, Carmen Fúnez, que ha denunciat que el nou decret anticrisi és “sectari”, es plega als interessos dels socis de Pedro Sánchez com Sumar i EH Bildu i perjudica les famílies amb rendes més baixes.

“Estudiarem amb concreció, amb detall totes les mesures, però per a nosaltres és essencial la baixada de l’IVA a la llum, al gas i als aliments de primera necessitat (...) és incompatible pujar l’IVA en qüestions bàsiques i facilitar el transport gratuït a aquells que podrien pagar-lo sense cap problema”, ha assenyalat Fúnez.

El PP, que al juliol va donar els seus vots al Govern per a convalidar el quart pla anticrisi, deixa ara oberta la seva posició, davant un text que al seu judici té “afany recaptatori” després que s’hagin recaptat 10.000 milions d’euros en impostos.

Han denunciat a més els populars que el “progressisme del Govern afavoreix als que més tenen i perjudica els que menys tenen” i han criticat el “paperot” de la negociació entre els socis de Govern als quals uneix, recalquen, “mantenir-se en el poder al preu que sigui”.

“Aquest reial decret ha estat guiat més pel sectarisme i per intentar equilibrar els jocs de poder del Govern que per ajudar a aquells que pitjor el passen i que més necessiten les ajudes econòmiques del Govern del nostre país”, ha denunciat Fúnez.

El PP ha censurat que el Govern hagi tancat l’orella a la seva petició de reunir-se per a abordar el decret i hagi ignorat també les propostes fetes per Alberto Núñez Feijóo per a deflactar l’IRPF o estendre les reduccions d’IVA, optant en canvi per retirar les ajudes a l’IVA de la llum i el gas, quan hi ha un 26% de famílies que viuen situacions de pobresa energètica a Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.