Medi ambient

Medi ambient

Mataró pensa en ampliar la selectiva a més barris després de l’èxit a Vista Alegre

El sistema de recollida selectiva porta a porta que des de final de novembre s’ha implantat al barri de Vista Alegre es valora positivament des del veïnat i l’Ajuntament. Segons els primers resultats en aquesta zona al nord de la ciutat, on es combina un sistema mixt de porta a porta a les cases i contenidors tancats als blocs de pisos, hi participen gairebé el 65% del veïns. El regidor de Medi Ambient, Xesco Gomar, manté que el volum de la fracció ha passat del 35% a un 90% i que es consolida com un “model d’èxit” que estudiaran desplegar a altres barris al nord de la ciutat. “El porta a porta s’ha vist que dóna bons resultat i s’ha de convèncer a la gent” defensa el regidor de l’àrea per complir amb els volums de selectiva pel 2030.

Vista Alegre és el primer barri, dins el nucli urbà on es fa el porta a porta. Al centre de la ciutat la recollida selectiva es fa amb un sistema mòbil i també es recull de forma selectiva a les urbanitzacions. Mataró vol aplicar a final d’any una taxa variable a la brossa als qui facin ús dels cubells i fomentar així el reciclatge. “Serà progressiu i tenim moltes consultes d’ajuntaments per com ho farem”, diu Gomar que aniran incrementant el percentatge de la taxa variable a mesura s’implantin sistemes selectius que permetin controlar millor els volum de brossa a través dels xips dels cubells o els contenidors assignats més propers als domicilis.

Queixes pel vidre

Des de l’associació de Veïns de Vista Alegre, el president Antonio Castillo, manté que tot i els recels inicials els veïns s’han implicat i troben més còmode aquest sistema. Tot i això a les reunions de treball que mantenen amb l’Ajuntament demanaran que es canvi l’horari de la recollida del vidre als matins perquè a les nits el soroll genera molèsties als veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.