Les Forces Armades del Perú vigilen els “punts crítics” de la frontera amb l’Equador

Les Forces Armades del Perú han reforçat les accions de vigilància en els “punts crítics” de la frontera amb l’Equador, amb la finalitat de resguardar la seguretat després de la declaració d’emergència en cinc regions limítrofes del país davant la crisi de violència deslligada en territori equatorià, segons ha explicat el ministre de Defensa, Jorge Chávez.

Chávez, qui va viatjar aquest dimecres a la regió de Tumbes, fronterera amb l’Equador, va remarcar que la decisió del govern peruà de declarar en emergència la zona implica que el control de l’ordre intern està a càrrec de la Policia Nacional (PNP), però amb suport de les Forces Armades.

Chávez va indicar que també existeix la intenció de continuar amb les “operacions de tipus mirall” que, segons va informar, des de fa sis mesos fan les Forces Armades i les policies del Perú i l’Equador a la frontera bilateral.

Precisament, el govern del Perú va oficialitzar durant la nit d’aquest dimecres la declaració de l’estat d’emergència en cinc regions del país frontereres amb l’Equador.

La mesura, subscrita per la presidenta Dina Boluarte, va assenyalar que, mentre duri l’estat d’excepció, la Policia Nacional (PNP) “manté el control de l’ordre intern, amb el suport de les Forces Armades” i es restringeixen drets constitucionals com a la inviolabilitat de domicili, llibertat de trànsit i de reunió, així com la llibertat i seguretats personals.