Societat

societat

El SOC incorpora 230 nous professionals i rep 55 milions del Govern

El servei busca digitalitzar-se, millorar la gestió de les beques i implantar un expedient únic

Un 60% dels demandants són majors de 45 anys i més de la meitat tenen baixos nivells de qualificació

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) incorporarà 230 orientadors nous per oferir atenció personalitzada als aturats dins del pla de “transformació” que ha impulsat el Govern amb una dotació de 55 milions d’euros i que està vinculat a l’aprovació dels pressupostos. Gran part del pressupost anirà dirigit a la descentralització de les polítiques amb vuit consells territorials que podran definir les seves pròpies estratègies. Aquesta actuació tindrà un pressupost de 40 milions. A més, el SOC també busca digitalitzar-se, millorar la gestió de les beques i implantar un expedient únic. El pla també aposta per instaurar un espai per empreses a les 70 oficines de treball amb com a mínim una persona especialitzada en l’atenció al món empresarial.

A banda, de l’espai ’SOC Empresa a les seus ja creades, el Govern vol obrir sis oficines al costat d’espais de promoció econòmica local dirigida a l’atenció a les empreses. Aquests serveis donaran suport als processos de selecció facilitant els millors candidats, assessorarà en els incentius a la contractació i oferirà programes de formació pels treballadors.

“Volem ser molt més proactius a les demandes de les empreses del que hem sigut fins ara”, ha dit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en la presentació del pla, on també ha participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, els líders dels sindicats majoritaris, les patronals i les associacions municipalistes.

A finals d’any, hi havia 343.381 persones sense feina a Catalunya apuntades al servei d’ocupació i que rebien la prestació d’atur. Un 60% dels demandants d’ocupació són majors de 45 anys i més de la meitat de les persones tenen baixos nivells de qualificació, fet que dificulta la seva incorporació al mercat de treball. Precisament, el pla de transformació busca focalitzar les polítiques laborals amb les persones amb més vulnerabilitat.

Si el Govern aconsegueix suports pels comptes, el nou model d’atenció personalitzada s’enllestirà el 2025 i permetrà que hi hagi tutories individuals i un assessorament continuat als usuaris. A més, s’aposta perquè els aturats que ho demanin tinguin un tutor de referència. L’increment de 230 persones farà que la plantilla d’orientadors del SOC creixi un 50%, als quals s’hi han de sumar els orientadors especialitzats en joventut i els dels ens locals. En total, hi haurà uns mil orientadors al sistema d’ocupació.

“Avui hem presentat la transformació més ambiciosa del SOC des que la Generalitat va assumir-ne les competències”, ha dit el cap de l’Executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.