Administracions

administracions

Mataró incorpora el servei de mediació a la Policia Local

La Policia Local de Mataró està incorporant la mediació com una eina més per millorar la comunicació i la interlocució amb la ciutadania. En aquest sentit, s’està formant als policies en aquestes tècniques i s’han creat nous espais per compartir la informació i coordinar les actuacions amb el servei de Mediació Ciutadana.

L’Ajuntament de Mataró ha donat a conèixer les dades en el marc del Dia Europeu de la Mediació, que se celebra el 21 de gener amb l’objectiu de posar en valor la pràctica mediadora. La mediació és un servei gratuït que garanteix des de la confidencialitat que persones que tenen un conflicte puguin abordar-lo dialogant amb l’ajuda d’un professional de la mediació.

Perdre l’habitatge

El Servei d’Habitatge és el que ha gestionat mitjançant tècniques d’intermediació més expedients durant el 2023, un total de 475, (248 relacionats amb grans tenidors i 227 en relació amb petits tenidors).Aquesta finestreta única per atendre a persones amb risc de perdre l’habitatge compta amb dues línies d’actuació: una per a casos relacionats amb grans tenidors, servei que compta amb dos advocats mediadors a partir d’un conveni amb Diputació de Barcelona i Ofideute de la Generalitat; i una altra per a casos relacionats amb propietaris particulars, en què el programa és íntegrament municipal i compta també amb un mediador.

Conflictes veïnals

El Servei de Mediació Ciutadana, ha atès 368 casos durant l’any passat, i d’aquests un 65% fan referència a les relacions veïnals. L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha realitzat 411 procediments de mediació amb empreses. En aquest àmbit, per poder acceptar un procediment de mediació sempre cal que la persona consumidora hagi presentat una reclamació prèvia. Si als 30 dies l’empresa no ha respost a la reclamació o ha donat una resposta no satisfactòria, s’inicia el procediment de mediació o d’arbitratge, segons correspongui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.