Política

orient mitjà

Israel no afluixa i amplia l’ofensiva a Khan Yunis

El foc israelià causa més de 170 morts al sud de Gaza tot i l’ordre del tribunal de l’ONU de fer tot el possible per protegir la població palestina

Milers de palestins continuen atrapats aquest dissabte a la Franja de Gaza en condicions humanitàries desastroses i enmig de bombardejos i intensos combats. El foc israelià ha deixat en l’última jornada 170 morts més, tot i que el Tribunal Internacional de Justícia (TIJ) de l’ONU, amb seu a la Haia, hagués ordenat divendres a Israel que adoptés totes les mesures necessàries per impedir actes de genocidi i fer més per protegir la població palestina.

L’exèrcit israelià, però no afluixa. Tot el contrari. Aquest dissabte les forces israelianes han ampliat la seva ofensiva sobre Khan Yunis, la principal ciutat del sud de la Franja de Gaza i on els hospitals gairebé no funcions enmig d’uns intensos atacs.

Segons el Ministeri de Sanitat de la Franja, controlat per Hamàs, el foc israelià ha segat la vida a almenys 170 persones més en l’última jornada. Unes morts que eleven a més a 26.200 el nombre total de morts a Gaza des del 7 d’octubre passat, quan Israel va llançar la campanya militar en resposta a l’atac de milicians palestins al seu territori que va deixar 1.200 israelians morts i uns 240 més van ser capturats.

L’exèrcit israelià ha reconegut aquest dissabte una intensificació de l’ofensiva al sud de Gaza En un comunicat recollit per l’agència Efe, diu que les seves tropes “continuen eliminant terroristes i localitzant armes i equipaments militars en el cor de Khan Yunis”. L’exèrcit israelià va dir divendres que està fent “operacions precises” en els principals hospitals de la principal ciutat del sud de la Franja, on a més de malalts acullen milers de desplaçats. Israel, per la seva banda, sosté que els milicians de Hamàs actuen des de l’interior dels centres sanitaris.

Boicot occidental a l’Unrwa

Si la situació humanitària a Gaza és ja catastròfica pels combats, la fam i el mal temps, podria empitjorar encara més després que diversos països hagin anunciat, aquest dissabte, que retiraven el finançament a l’agència de l’ONU per als refugiats palestins (Unrwa). El rebuig a l’organisme és unànime per les acusacions del govern israelià sobre la presumpta participació d’una dotzena de funcionaris de l’Unrwa en els atacs de Hamàs del 7 d’octubre. L’organisme ha obert una investigació i ha apartat els treballadors. Les mesures no han estat suficients per a alguns països donants. I a l’anunci fet divendres pels EUA que retiraven l’ajut a l’Unrwa, aquest dissabte s’hi han sumatr el Regne Unit, el Canadà, Austràlia, Itàlia, Finlàndia i Suïssa. L’Autoritat Palestina, que governa Cisjordània, els ha demanat que revertissin la decisió i ha recordat que la seva ajuda era clau per a la supervivència dels gazians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.