Política

estat espanyol

Ábalos garanteix que no posarà en risc la majoria de Sánchez

L’exministre recorrerà la suspensió de militància que li ha imposat el PSOE

L’exministre espanyol de Transports José Luis Ábalos ha assegurat aquest dimecres que no té cap intenció de posar en risc la majoria de la investidura de Pedro Sánchez i que els socialistes poden comptar amb el seu vot com fins ara. En entrevistes a diversos mitjans, l’exministre ha afirmat que no serà un problema per al PSOE, encara que el partit l’hagi suspès de militància, fet que recorrerà perquè no està immers en un procediment penal ni ha estat cridat a un judici oral.

“El govern central comptarà amb el meu suport, amb el meu vot”, ha dit Ábalos A Rac1, on ha assegurat que la majoria de la investidura que va conformar el president del govern no patirà les conseqüències del pas al grup mixt arran del cas Koldo. L’exministres ha confirmat també que donarà suport a la llei d’Amnistia, que ha “defensat sempre” i no sumarà els seus vots als de la dreta i l’extrema dreta.

L’exministre, que s’ha mostrat dolgut i decebut per tot el que ha passat, tant amb el seu exassessor Koldo García com amb el seu partit, ha assegurat que no ha tingut una altra opció que passar-se al Grup Mixt per defensar la seva reputació. Ha admès que li han ofert una sortida personal a aquesta situació, encara que no la necessita perquè el que està en joc és la seva inhabilitació no política, sinó de la vida civil, ha assenyalat.

Ábalos ha insistit que la seva reputació és l’única cosa que li queda i que aquesta situació, fins i tot, l’ha perjudicat a l’hora de ser avalista d’un crèdit ja concedit per un banc. Prèviament, en una altra entrevista a Catalunya Ràdio, ha expressat la seva “decepció” amb el secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, que, segons ha explicat, va ser una de les persones que va recomanar Koldo García quan ell era a la direcció del partit i “necessitava un conductor disponible les 24 hores”.

Ábalos ha insistit que la decisió de la direcció del PSOE de demanar la seva renúncia ha estat un “error” i ha instat els socialistes a “reconsiderar l’estratègia política” “ i la lluita contra la corrupció: “No es resol llançant-me a mi d’aquesta manera, perquè no s’aturarà la cacera. Em sembla que és entrar en una dinàmica infernal”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.