Política

guerra a europa

Alemanya, França i Polònia compraran més armes per a Ucraïna en el mercat mundial

L’acord també inclou la creació d’una coalició per comprar coets de llarg abast

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha anunciat aquest divendres que Alemanya, França i Polònia han acordat avui adquirir immediatament més armes per a Ucraïna en el mercat mundial, a més de crear una nova coalició de coets de llarg abast.

“No desistirem del nostre suport”, ha recalcat Scholz al final de la seva reunió amb el president francès, Emmanuel Macron, i el primer ministre polonès, Donald Tusk, en el format del Triangle de Weimar.

Segons Schulz, els tres països van acordar entre altres mesures “adquirir immediatament més armes per a Ucraïna en tot el mercat mundial”, l’ampliació de la producció d’equip militar, també amb socis a Ucraïna, i la creació en el Grup Ramstein “d’una nova coalició per a una artilleria de coets de llarg abast”.

Scholz també ha destacat l’acord en l’àmbit de la Unió Europea (UE) per a impulsar un fons específic de suport militar a Ucraïna dotat amb 5.000 milions d’euros per a enguany, el reforçament de la missió d’entrenament comunitària de soldats ucraïnesos, així com la decisió d’utilitzar els interessos dels actius russos congelats a Europa per a donar suport a la compra d’armes per a Kíiv.

Dimarts que ve se celebrarà en la base aèria estatunidenca de Ramstein, a Alemanya, una nova reunió del Grup de Contacte per a la Defensa d’Ucraïna, en la qual es proposarà aquesta nova coalició de míssils de llarg abast, si bé el mateix canceller alemany s’ha negat rotundament a enviar a Ucraïna míssils Taurus, que tenen la capacitat de colpejar objectius a 500 quilòmetres de distància.

Per la seva banda, Macron ha assenyalat que la coalició està oberta a tots els països, igual que les altres que existeixen per al subministrament de caces F16 i drons, per exemple.

El president francès, que ha reiterat que la seguretat i el futur d’Europa està en joc per la guerra russa a Ucraïna, ha explicat que els tres països donen suport a la iniciativa txeca, que en la Conferència de Seguretat de Múnic al febrer va anunciar que ha trobat fins a 800.000 municions de l’estàndard de l’OTAN que poden ser enviades a Ucraïna si es troba el finançament necessari. De moment té compromisos per a 500.000 rondes arran de la iniciativa, a la qual ja s’havia sumat Alemanya.

Macron va afirmar que els tres països treballaran amb les indústries a Europa i a Ucraïna per a fomentar la producció de munició en territori del país envaït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.