Política

DINAMARCA

Tancat part de l’espai marítim pel risc que es dispari un míssil d’una fragata

Un problema tècnic durant unes maniobres militars ha obligat les autoritats daneses a prendre la mesura

Defensa assegura que no hi ha perill d’explosió, però sí de caiguda de fragments de míssil

L’exèrcit danès ha informat aquest dijous que ha tancat a la navegació l’estret marítim de Gran Belt, un dels tres que connecten el mar del Nord amb el Bàltic, pel risc que es dispari un míssil d’una de les seves fragates a causa d’un problema tècnic, informa Efe.

Fins que no es resolgui el problema, “existeix el perill que pugui ser llançat un míssil que voli a diversos quilòmetres de distància”, ha indicat l’exèrcit en un comunicat. L’Autoritat Marítima Nacional ha emès un avís als vaixells perquè evitin part del Gran Belt per l’amenaça de “caiguda de fragments de míssil” i llancin l’àncora, en cas necessari.

El mes passat van començar unes maniobres de la marina a la zona, que han d’acabar aquest divendres. Segons l’exèrcit, el problema amb el míssil va sorgir durant “el test obligatori en què la llançadora es va activar i no ha pogut ser desactivada”.

La zona de risc és al sud-est de la ciutat de Korsor, uns quatre quilòmetres al sud del pont que travessa el Gran Belt. El pont continua en servei mentre que l’espai aeri a la zona ha estat tancat de manera temporal. Segons el Ministeri de Defensa danès, el míssil va ser preparat perquè no hi hagi perill d’explosió en cas que es dispari i caigui al mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.