Política

guerra a gaza

Els ministres d’Exteriors de la UE acorden ampliar les sancions contra l’Iran

Borrell lamenta la manca d’avenços en l’alliberament d’ostatges i l’alto el foc a Gaza: “No s’han fet progressos”

L’alt representant per a la política exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, ha informat aquest dilluns que els vint-i-set han assolit un acord polític per ampliar el règim de sancions contra l’Iran després de l’atac que va llançar fa dues setmanes Teheran contra Israel.

El nou paquet de sancions afectarà la producció i distribució de drons, i també de míssils, tal com ha detallat en la roda de premsa posterior a la reunió dels ministres d’Exteriors de la Unió Europea celebrada a Luxemburg.

En relació amb el conflicte a l’Orient Mitjà, Borrell ha lamentat la manca d’avenços en l’alliberament d’ostatges, l’alto el foc i la fi de la “catàstrofe humanitària” a Gaza. “Sap greu dir-ho, però no s’han fet progressos en cap de les tres bandes”, ha resumit.

Segons ha detallat Borrell, i amb vista a avançar cap a una resolució del conflicte a l’Orient Mitjà, el pròxim Consell d’Afers Exteriors que se celebrarà a Brussel·les convidarà el primer ministre de Palestina, Mohammad Mustafa, i el ministre d’Exteriors israelià, Israel Katz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.