Abbas apel·la als EUA

El president de l’Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, ha afirmat que “els Estats Units són l’únic país que pot impedir que Israel” dugui a terme la invasió de Rafah.

En la seva intervenció aquest diumenge a la reunió especial del Fòrum Econòmic Mundial (WEF, per les seves sigles en anglès) que se celebra a Riad, a l’Aràbia Saudita, el dirigent palestí ha demanat a Washington que exigeixi a Tel Aviv que no realitzi l’anunciada operació militar. També ha apel·lat a Israel perquè aparqui seus plans d’envair Rafah amb el pretext anunciat d’eliminar el grup islamista Hamàs.

Abbas ha recordat que “tots els palestins de Gaza” s’han desplaçat a aquesta població del sud de la Franja i “només cal un petit atac per obligar tothom a abandonar Palestina”. “Serem testimonis de la major catàstrofe en la història del poble palestí”, ha advertit.

També ha fet una crida a la comunitat internacional perquè “es comprometi amb les seves obligacions” i reconegui l’Estat de Palestina “tal com van reconèixer l’Estat d’Israel” per posar fi a l’històric conflicte entre les dues parts. “Només després de reconèixer’ns podrem asseure’ns amb Israel i negociar les fronteres, i només llavors tots podrem gaudir de plena pau”, ha dit.