Economia

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

Un dels estands és el de Barcelona Activa, que ajuda els participants al congrés a “ajustar” la recerca d’ocupació

La fira d’ocupació JOBarcelona 2024 reuneix avui uns 8.000 joves i unes 120 empreses en una jornada al Palau Blaugrana que vol posar en contacte qui busca feina amb qui n’ofereix. El congrés compta amb més de 1.200 ofertes i més de 90 conferències i classes magistrals per ajudar els joves a accedir a la primera feina.

Les professions més demanades són enginyeries industrials i civils, perfils de tecnologia de la informació i de big data, ciències de la salut o màrqueting, entre altres. Un dels estands a la fira és el de Barcelona Activa, agència de desenvolupament econòmic local. “Podem acompanyar joves titulats que busquen feina i explicar-los com poden ajustar la recerca”, afirma Raquel Gil, regidora de Promoció econòmica de Barcelona.

El congrés preveu atraure al llarg d’aquest dimarts unes 120 empreses destacades en l’àmbit català, estatal i internacional i uns 8.000 joves, la majoria acabats de graduar o estudiants dels darrers cursos a la universitat o de Formació Professional (FP). “Els jove fan entrevistes i assisteixen a conferències, taules rodones i activitats per fer ‘match’ amb les empreses”, destaca la directora general de JOBarcelona, Marta Llauder, en declaracions a l’ACN.

Tot i que el congrés se celebra en una jornada, els joves ja contacten amb les empreses en les setmanes prèvies, sobretot amb l’enviament de currículums. La plataforma de la fira publica les empreses que hi participaran i les ofertes que tenen, de manera que els candidats hi acudeixen “preparats”, explica Llauder.

La directora d’aquesta fira d’ocupació assenyala que els sectors que hi estan més representats són els de gran consum, industrial, logística i de la salut i que els perfils més buscats són els enginyers industrials i civils; informàtics; matemàtics, estadistes i big data; sanitaris; científics i relacionats amb la direcció d’empreses, finances i màrqueting. Llauder també destaca que els joves són avui dia “candidats molt exigents”. “Busquen empreses on puguin aprendre, realitzar-se, amb valors i amb projectes que els apassionin”, observa. Hi està d’acord la presidenta de Barcelona Activa i regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, que comenta que és important que les “empreses també es venguin” als ulls dels candidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.