Política

El PP torna i escombra Ciutadans pel camí

Amb 15 escons, multiplica per cinc els últims resultats, del 2021

Aconsegueix reaparèixer a totes les demarcacions

El Partit Popular és el partit que més creix a Catalunya. Aconsegueix 15 escons i multiplica per cinc els seus pitjors resultats històrics: 3 escons en les catalanes del 2021. “El PP ha tornat i ho fa amb més força que mai”, va exclamar victoriós Alejandro Fernández, el líder del partit a Catalunya, després de convertir-se en la quarta força al Parlament. Al vespre, Fernández explicava que tenia “bones sensacions”, i amb raó. Després d’una campanya en què havien ignorat completament Vox i s’havien centrat a captar els vots de Ciutadans, partit que finalment ha desaparegut del Parlament, el PP recull vots de totes les demarcacions catalanes i supera Vox. A Barcelona, passen de 3 a 11 escons, però també celebren la reaparició a les altres tres demarcacions. Tarragona ha estat la segona que més escons li ha atorgat (2), seguida de Girona i Lleida (un cadascuna).

Fernández va ser clar: “Hem fet un pas gegant a Catalunya. Som el partit que més creix en percentatge i en escons.” A més, va fer al·lusió als últims resultats que havien obtingut, els quals, segons va dir, van afrontar amb “autocrítica i enteresa”, i així van saber recuperar-se i aconseguir els bons resultats d’ahir. “Volem lluitar per la victòria en les pròximes eleccions”, hi va afegir Fernández mostrant-se ambiciós de cara al futur. El líder del partit no es va oblidar d’esmentar la davallada de Cs i va interpel·lar els seus votants, que ara queden orfes: “Ens comprometem a defensar els seus principis, que són els nostres, i a reconstruir el projecte polític que els va il·lusionar el 2017 i que avui, indiscutiblement, representa el PP.” Des del partit defensaven haver complert l’objectiu d’aconseguir que l’independentisme no sumés. La directora de campanya, Dolors Montserrat, celebrava que tornaven a ser “el partit de referència per a la Catalunya sensata” i ja prepara la campanya europea.

LES FRASES

Volem lluitar per la victòria en les pròximes eleccions catalanes
Alejandro Fernández
cap de llista del pp
Tornem a ser el partit de referència per a la Catalunya sensata
Dolors Montserrat
eurodiputada del pp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.