Política

Dani Cornellà

Diputat de la CUP

“El bipartidisme Illa-Puigdemont ens ha perjudicat”

No defuig l’autocrítica. La CUP no ha sabut mobilitzar l’independentisme, ni les esquerres, o més ben dit i segons afirma Dani Cornellà en aquesta entrevista, no ha sabut contribuir-hi. El partit ha perdut un dels dos diputats per Girona.

En calent, la mateixa nit electoral, vostè va ser molt autocrític. Ho manté, ara, un dia i mig després?
És evident que aquí hi ha no només l’esquerra independentista i les esquerres, sinó tot el nacionalisme fidel al procés. Fa dècades que no passava i, per tant, hi ha d’haver una reflexió profunda. En el nostre cas, a més, cal tenir en compte que venim d’una tendència a la baixa. A les eleccions espanyoles de 2023, la CUP vam perdre la representació a Madrid.
Massa polarització també?
Sí, aquestes eleccions s’han plantejat entre Salvador Illa i Carles Puigdemont i això ens ha perjudicat.
Els resultats dels comicis de diumenge evidencien, entre altres coses, un gir cap a la dreta i l’extrema dreta.
Sí, i ens preocupa aquest gir que es detecta en les retallades de drets socials, nacionals i serveis i que es veu en qüestions com la llengua i en posicions que van en contra del nostre país... La desmobilització és molt preocupant, però s’entén. Veiem des del 2017 com gent independentista i d’esquerres s’ha anat quedant a casa, perquè no s’ha sabut generar il·lusió i, per contra, la dreta i l’extrema dreta sí que s’han sabut mobilitzar i, de fet, coincideix amb un moviment que es dona en molts altres països.
Quina és la recepta de la CUP?
El procés de refundació Garbí. De fet, les eleccions ens han enganxat a mig fer, perquè, com ja he dit, a les eleccions espanyoles vam deixar de tenir representació, i tot i que aguantem bé als municipis on governem, a la resta del país no.
El Garbí, nou vent?
Sí, un vent nou per trobar noves eines que ens ajudin a posar les bases per a un nou projecte per al nostre partit, que ens permeti créixer, però també un nou vent que sigui útil per a la majoria de la població i per fer avançar el país en clau nacional i en clau de serveis i drets socials.
Com volen aturar la dreta i l’extrema dreta?
Som totes les forces d’esquerres, que hem de trobar la manera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.