Política

estat espanyol

El sumari revela que Begoña Gómez figura com investigada per tràfic d’influències i corrupció des de l’abril

Pedro Sánchez estava al corrent de la situació processal de la seva dona abans de publicar la carta a la ciutadania

La policia ja els ho havia notificat i l’advocat d’ella havia enviat al jutge un escrit en el qual demanava personar-se en la causa

Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, està investigada per corrupció i tràfic d’influències. I ho està des del 16 d’abril passat tot i que no està citada a declarar. Així ho revela el sumari del cas, que va recollir dimarts l’agència Efe. I no només això, del contingut de les diligències es desprèn que quan el 24 d’abril Sánchez va publicar la carta a la ciutadania en la qual apuntava la possibilitat de dimitir de president del govern espanyol ja coneixia la condició processal de la seva dona.

En el contingut de diligències hi consta un ofici policia que informa el jutjat que el dia 24 d’abril es va notificar a Begoña Gómez la decisió del jutge instructor de la causa, Juan Carles Peinado, d’obrir una investigació arran després de l’admissió a tràmit d’una denúncia de Manos Limpias presentada contra ella. També consta que el mateix 24 d’abril, a les 15.43 de la tarda, l’advocat de la dona de Sánchez, l’exministre de l’Interior socialista Antonio Camacho, va enviar un escrit al magistrat en el qual assumia la condició d’investigada de la seva clienta i demanava personar-se en la causa. Gairebé tres hores més tard, a les 19.04 de la tarda, Sánchez va publicar a través de les xarxes socials una carta dirigia a la ciutadania en la qual anunciava que s’agafava cinc dies de reflexió i obria la porta a dimitir de president del govern espanyol.

D’altra banda, aquest dimarts es va saber que Begoña Gómez està sent investigada per la Fiscalia Europea, que voldria saber si el cas afecta fons comunitaris.

Probablement, l’oposició al govern espanyol demanarà explicacions a Sánchez durant la sessió de control al govern espanyol d’aquest dimecres al mati al Congrés dels Diputats i se l’interrogarà perquè no va fer al·lusió en les diferents compareixences a la condició processal de la dona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.