Política

estat espanyol

Sánchez critica la citació a la seva dona en campanya

El president del govern espanyol alerta d’una “coalició ultradretana” per “condicionar les eleccions”

Assegura en una carta que la seva decisió de seguir al govern és “més ferma que mai”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha criticat aquest dimarts la decisió d’un jutge de Madrid d’anunciar la citació com investigada de la seva dona en plena campanya electoral. “Aquests pròxims dies, vostè serà testimoni d’una acurada coreografia dissenyada per la coalició ultradretana per intentar condicionar les eleccions i debilitar el govern”, ha alertat el cap de l’executiu en una carta de dues pàgines que ha penjat aquesta tarda a les xarxes. En la seva missiva a la ciutadania, Sánchez també remarca que la decisió de continuar al càrrec és “més ferma que mai” malgrat els atacs i les acusacions llançats repetidament contra ell i la seva família.

Tal com denuncia Sánchez, la citació a Begoña Gómez per un presumpte cas de corrupció i tràfic d’influències s’ha fet pública de manera “estranya” a “només cinc dies” de les eleccions al Parlament Europeu. “Habitualment s’ha seguit la regla no escrita de no dictar resolucions susceptibles de condicionar el desenvolupament normal d’una campanya electoral i, per tant, el vot dels ciutadans. En aquest cas, és evident que aquesta pràctica no s’ha respectat”, lamenta. “Deixo el lector extreure’n les seves conclusions”, afegeix.

Defensa de la seva dona

En la seva carta, molt més breu que la que va publicar a l’abril, el president defensa novament a la seva dona de les acusacions de participar en negocis amb empreses vinculades al govern. Sense entrar al fons de les acusacions que indaga el jutjat 41 de Madrid, apunta que Gómez és el blanc d’atacs de la premsa i d’associacions com Hazte Oír i Manos Limpias pel simple fet de ser la seva parella.

“Ella és una dona treballadora i honesta que reivindica el seu dret a treballar sense renunciar-hi per les responsabilitats del seu marit.

“Estranyesa i tranquil·litat”

La carta de Sánchez ratifica el posicionament expressat en les darreres hores pel govern espanyol arran de la citació a Gómez. De fet, aquest migdia la portaveu de l’executiu, Pilar Alegría, ha insistit que la decisió judicial ha sigut rebuda amb “estranyesa i tranquil·litat” a la Moncloa. A la roda setmanal del Consell de Ministres, la ministra ha agregat que la UDEF de la Guàrdia Civil ja va dir fa dies que no hi ha cas.

En canvi, fonts del PP han respost a la carta de Sánchez afirmant que el president hauria de deixar de comunicar-se amb la ciutadania a través de missives i sotmetre’s “d’una vegada” a una roda de premsa amb preguntes il·limitades. “La seva dona haurà de donar explicacions davant del jutge per saber si els seus negocis van anar d’acord amb la llei o no, però el president del govern ha de donar explicacions davant els espanyols per uns fets que no són ni ètics ni estètics”, afirmen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.