Política

estat espanyol

L’Audiència de Madrid avala que s’investigui Begoña Gómez

L’Audiència de Madrid ha avalat la decisió del jutge Juan Carlos Peinado d’obrir una causa per a investigar la denúncia que va presentar Manos Limpias contra Begoña Gómez, esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis.

En una interlocutòria dictada aquest dimecres, el tribunal format per tres magistrats ha desestimat la pretensió de la fiscalia d’arxivar la causa contra Begoña Gómez, si bé considera, en canvi, que l’instructor no hauria d’haver decretat el secret de les actuacions. En qualsevol cas, el magistrat ja va aixecar dimarts el secret després d’haver-se filtrat un informar de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.

La interlocutòria respon al recurs d’apel·lació presentat per la fiscalia contra l’obertura de diligències per considerar que no hi havia indicis suficients per investigar la dona del dirigent socialista espanyol.

La causa contra Begoña Gómez es va obrir el 16 d’abril arran d’una querella presentada per Manos Limpias. Segons es va saber dimarts, la dona del president del govern espanyol figura com a investigada, tot i que no ha estat citada a declarar.

En el seu escrit, l’Audiència de Madrid considera que en la querella del grup ultradretà Manos Limpias hi ha diversos “blocs”, uns inversemblants i altres que justifiquen l’obertura d’una investigació judicial. Pel que fa als articles de premsa que recull la denúncia en al·lusió a la suposada vinculació de Begoña Gómez amb el hòlding d’una aerolínia rescatada pel govern espanyol el 2020, la interlocutòria assenyala que el possible delicte es basa en “una simple conjectura”.

En canvi, segons recull l’agència Efe, en el bloc de la querella referent a les adjudicacions de l’entitat pública Red.es a un empresari que comptava amb una “declaració d’interès” signada per la dona del president espanyol “sí que apareixen ja dades objectives suficients que legitimen l’inici de la investigació”.

El cas sobre Begoña Gómez ha tornat a centrar la sessió de control al govern espanyol en el Congrés. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat amb duresa contra Sánchez perquè quan va agafar-se els cinc dies de reflexió ja sabia que la seva dona estava sent investigada, segons s’ha sabut ara.

Feijóo ha acusat de tapar-ho i de mentir. Al seu torn, Sánchez ha acusat Feijóo de practicar “el fang” amb Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.