Política

guerra a gaza

Israel fa cas omís del Tribunal de l’ONU i preveu almenys set mesos més d’atacs

L’assessor de Seguretat Nacional de Netanyahu diu que les tropes israelianes no abandonaran l’enclavament palestí

L’ofensiva bèl·lica d’Israel contra la Franja de Gaza, en la qual ja han mort més de 36.000 palestins, durarà almenys fins al 2025 i les tropes israelianes no abandonaran l’enclavament palestí amb l’objectiu d’impedir “el contraban d’armes”, ha afirmat aquest dimecres Tzachi Hanegbi, assessor de Seguretat Nacional del primer ministre israelià, Benjamin Neetanyahu.

“La guerra serà llarga. També aquest any s’espera que hi hagi set mesos més de combats”, ha assenyalat Hanegbi en una entrevista per telèfon des de Xile a la ràdio pública israeliana Kan i recollida per l’agència Efe.

El 6 de maig passat Israel va iniciar una ofensiva terrestre en Rafah, a tocar de la frontera amb Egipte i últim refugi per a més d’un milió i mig de palestins que fugien dels atacs israelians. Arran de l’ofensiva es van veure forçats a marxar i anar cap a unes “zones segures”, una de les quals va ser bombardejada diumenge al vespre. L’assessor en seguretat ha defensat l’opció de “tancar” la frontera entre Gaza i Egipte, en el marc de la intensificació de l’ofensiva a Rafah. “Hem de tancar la frontera entre Egipte i Gaza. Ningú es presentarà voluntari per protegir-nos i haurem de fer-ho nosaltres mateixos”, ha argumentat Hanegbi, enmig dels avenços de l’exèrcit israelià al voltant del corredor Filadèlfia, el nom amb el qual és coneguda la franja de terra que recorre la frontera, la banda palestina de la qual va quedar sota control de l’Autoritat Palestina a partir del Pla de desconnexió de 2005 i, l’egípcia, sota control del Caire. Tot i això, Hamàs es va prendre el control de la zona després dels combats de 2007, arran de les disputes derivades de les eleccions de l’any anterior.

Posteriorment a les declaracions de Hanegbi, l’exèrcit israelià ha afirmat que ja controla “tàcticament” la franja fronterera. Un portaveu militar israelià ha precisat que “això no vol dir que tinguem forces sobre el terreny a tot el corredor, però sí que podem controlar i tenim la capacitat de tallar la línia” de subministraments de Hamàs a la zona, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.