Medi ambient

islàndia

Nova erupció volcànica en Reykjanes, la cinquena en últims mesos

La localitat de Grindavík i la Llacuna Blava, un famós balneari geotèrmic situat a la zona, van haver de ser evacuats

Una erupció volcànica ha començat en la península de Reykjanes (sud-oest d’Islàndia), la cinquena en els últims mesos, ha informat aquest dimecres l’Oficina Meteorològica d’aquest país nòrdic (IMO, en anglès).

L’IMO ha explicat en un comunicat que l’erupció ha estat localitzada prop de Sundhnúk, al nord de la localitat de Grindavík, i pot veure’s en les càmeres web de la zona. “Els fluxos de lava arriben als 50 metres d’altura i la longitud de la fissura sembla ser d’un quilòmetre i està creixent”, consta en l’escrit.

Les autoritats islandeses han declarat l’estat d’emergència i tant la localitat de Grindavík com la Llacuna Blava, el famós balneari geotèrmic situat en la zona, van haver de ser evacuats abans de l’inici de l’erupció, quan va començar a augmentar l’activitat sísmica.

Es tracta de la cinquena erupció volcànica en la zona des del passat mes de desembre i en totes elles només s’han registrat danys materials.

L’anterior erupció va començar al març i es va prolongar durant vuit setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.