Política

estats units

El senador dels EUA Joe Manchin abandona el Partit Demòcrata

Culpa demòcrates i republicans de la polarització dels Estats Units

El senador Joe Manchin ha anunciat aquest divendres que deixa el Partit Demòcrata i es registrarà com a independent argumentant que tant demòcrates com republicans han contribuït a la polarització dels Estats Units.

Tot i que el senador havia anunciat que no es presentaria a la reelecció, mitjans especialitzats consideren que el canvi de filiació política li obre la porta per a postular-se com a independent tant per al Senat com per a la governació de Virgínia Occidental.

La deserció del senador no sorprèn, perquè el legislador s’ha oposat en diverses ocasions a les polítiques dels demòcrates i del president Joe Biden.

Manchin i una altra demòcrata convertida en independent en 2022, la senadora Kyrsten Sinema d’Arizona, van contribuir a contrarestar les prioritats polítiques de l’Administració Biden en els seus primers dos anys de govern, quan els demòcrates controlaven totes dues cambres juntament amb la Casa Blanca.

En una declaració en la xarxa social X, Manchin ha dit avui que la polarització entre tots dos partits amenaça la democràcia i que la política nacional està descomposta perquè cap de les parts està disposada a arribar a compromisos.

“El meu compromís de fer tot el que pugui per a unificar aquest país m’ha portat a registrar-me com a independent sense filiació partidista”, s’ha justificat.

El senador, de 76 anys, ha estat membre del Senat des de 2010 per l’estat de Virgínia Occidental i entre 2001 i 2005 va ser governador d’aquest estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.