Política

amèrica del nord

Claudia Sheinbaum guanya les eleccions i serà la primera dona presidenta de Mèxic

La candidata del partit de López Obrador, amb gairebé el 60% dels vots, s’imposa per més de trenta punts d’avantatge a la seva principal adversària, l’opositora Xóchitl Gálvez, que obté el 27,6% de les paperetes

Mèxic ha fet història. Claudia Sheinbaum serà la primera dona presidenta del país en obtenir entre un 58,3% i un 60,7% dels vots en les eleccions celebrades diumenge, segons el recompte ràpid de l’Institut Nacional Electoral (INE). La candidata del governant partit Morena, el partit d’Andrés Manuel López Obrador, s’ha imposat per més de trenta punts d’avantatge a la seva principal adversària, la candidata de la coalició que agrupa tota l’oposició tradicional, Xóchitl Gálvez, que ha aconseguit entre el 26,6% i el 28,6% de les paperetes. Pel que fa al tercer aspirant a rellevar López Obrador en el càrrec, Jorge Álvarez Máynez, del Moviment Ciutadà (MC) i representant dels joves, ha rebut entre un 9,9% i un 10,8% dels vots, segons ha detallat la presidenta de l’INE, Guadalupe Taddei, en una compareixença a la televisió estatal mexicana.

En les seves primeres paraules com a guanyadora de la pugna electoral, Sheinbaum ha mostrat aquest dilluns el seu agraïment perquè es convertirà “en la primera dona presidenta de Mèxic”.

“Agraeixo també perquè, per primera vegada en 200 anys de la república, em convertiré en la primera dona presidenta de Mèxic. I, com ho he dit en altres ocasions, no arribo sola, arribem totes amb les nostres heroïnes que ens van donar pàtria”, ha dit Sheinbaum en un missatge des de Ciutat de Mèxic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.