Medi ambient

medi ambient

La intensitat de la pudor de la planta de residus de Mataró es redueix un 80%

El major causant de les males olors que fa la planta de tractament de residus de Mataró és el procés de biometanització, quan es descomponen els residus orgànics . Tot i que no és l’única causa de la pudor si que s’ha notat, i així ho constaten les analítiques, que s’ha reduït en un 80% la percepció de la concentració de la principal causant de les males olors. El sistema innovador introdueix d’òxids naturals als digestors de la nau de biometanització, per tal de disminuir l’àcid sulfhídric.A més d’aconseguir disminuir la concentració d’olors dins la nau de biometanització, els òxids de ferro aporten altres avantatges: és un producte natural que no és tòxic ni tampoc corrosiu i que ajuda a augmentar la producció de biogàs. El cost de la solució és de 40.000 euros per el nou sistema de dosificació automàtic dels òxids de ferro i de 75.000 euros anuals en concepte de les 160 tones d’òxids de ferro que s’estima que es necessitaran cada any.

El director de Maresme Cicular, Carles Salesa, explica que s’està treballant amb d’altres “punts negres” per reduir les fortes olors que impacte sobre tot a la zona del polígon de la Via Sèrgia,on està instal·lada la planta de tractament de residus. Encara no hi ha els resultats del sistema d’un sistema de desodorització que s’ha provat a la nau de biometanització, on es produeix el biogàs en el compostatge de la matèria orgànica. Un equip dispersa de forma nebulitzada i a través d’unes canonades situades a gran alçada un agent inhibidor d’olors compost d’essències vegetals naturals i de síntesi dins la nau.

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme tracta cada any 100.000 tones de matèria orgànica provinent de la fracció resta del Maresme i el Vallès Oriental. Una vegada separats del rebuig, aquests residus orgànics es tracten mitjançant el procés de digestió anaeròbia i són transformats en biogàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.