Societat

sociETAT

L’examen de castellà i literatura dona el tret de sortida a la Selectivitat

Aquest any hi ha un nou rècord de matriculats, 42.535 joves

Dies decisius per als 42.535 joves que volen estudiar una carrera. Des d’avui i fins dijous s’examinen de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), aquest any amb canvis en les proves de català i castellà, en les quals els alumnes hauran de respondre dues de les quatre opcions que se’ls donen. Dues d’aquestes seran les habituals de control de les lectures obligatòries de segon de batxillerat, però les altres seran de caire més competencial, seguint el nou currículum aplicat amb la llei estatal d’educació, la LOMLOE, informa l’ACN. El primer examen ha estat el de Llengua castellana i literatura, que ha començat a les 9 del matí. Al migdia serà el torn de Llengua estrangera.

Del total d’alumnes, 33.174 provenen del batxillerat, 431 més que l’any passat, i 4.490 de cicles formatius de grau superior, 296 més. A més, hi ha 4.871 alumnes de matrícula lliure, 89 més que en la convocatòria anterior. Per demarcacions, a Barcelona hi ha 32.344 matriculats, a Girona 3.748, a Lleida 2.419 i a Tarragona 4.024. És el tercer any consecutiu amb rècord d’inscrits a la Selectivitat. Els estudiants sabran la seva nota abans del 19 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.