Política

estat espanyol

El jutge crida Begoña Gómez a declarar com investigada el pròxim 5 de juliol

L’esposa de Pedro Sánchez ha estat citada en el marc de les diligències prèvies per la presumpta comissió dels delictes de corrupció en el sector privat i tràfic d’influències

El Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid ha citat a declarar en qualitat d’investigada Begoña Gómez, dona del president espanyol, Pedro Sánchez, pel pròxim 5 de juliol a les deu del matí, en el marc de les diligències prèvies per la presumpta comissió de delictes de corrupció al sector privat i tràfic d’influències.

A més, el jutge Juan Carlos Peinado ha decidit també aquest dimarts ajornar al diumenge 16 de juny les declaracions dels testimonis programades per aquest dijous. El magistrat ha atès, així, a les peticions d’ajornar-les de diverses defenses, entre elles la de l’esposa del cap de l’executiu espanyol i secretari general del PSOE. D’aquesta manera, les compareixences se celebraran després de les eleccions europees de diumenge que ve, 9 de juny.

Peinado interrogarà Gómez sobre les seves suposades relacions amb diverses empreses privades, com Globalia o Air Europa, que van rebre fons i contractes públics de l’executiu espanyol durant la pandèmia. El jutge va obrir diligències prèvies contra l’esposa del president del govern espanyol el 16 d’abril passat arran d’una denúncia presentada per Manos Limpias, a la qual s’hi va unir posteriorment l’entitat ultra Hazte Oír. Una setmana després del pas fet pel titular del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid, Sánchez va publicar una carta a la ciutadania a través de la xarxa X en la qual defensava la seva dona, denunciava els atacs contra ell i la seva família de la dreta i l’extrema dreta i obria la porta de dimitir.

El PP ha valorat la decisió del jutge de citar a Begoña Gómez afirmant que el líder del PSOE no és el president “digne” que mereix Espanya. “No és fang, és corrupció a La Moncloa”, ha escrit a les xarxes socials la número dos del partit, Cuca Gamarra. “No hi ha carta fake ni cortina de fum que tapi que la dona de Sánchez està investigada per signar cartes de recomanació perquè el govern adjudiqui contractes a empresaris amics”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.