Economia

economia

Les comarques de Ponent reben 287 milions dels fons europeus

Hi ha 5.000 beneficiaris

La majoria de l’import va a empreses i corporacions locals

Les comarques de Ponent tenen assignat fins ara un total de 287,2 milions d’euros dels fons Next Generation. Segons el departament d’Economia. En global han obtingut aquests ajuts europeus 5.000 beneficiaris, entre els quals hi ha 1.192 empreses (el 98% són pimes), 87 corporacions locals, 3.607 particulars, 43 entitats sense ànim de lucre, 15 centres de recerca i formació i 12 entitats del sector públic. De l’import captat, el 40% s’ha assignat a empreses (108,5 milions), el 21% a corporacions locals (60,6 milions), el 8% a centres de recerca (22,1 milions) i la resta es divideix entre els altres beneficiaris. La consellera, Natàlia Mas Guix, ha donat a conèixer aquestes dades aquest dimecres durant una visita al grup Alier de Rosselló (Segrià) i ha animat a les empreses a participar a les convocatòries obertes.

Les principals empreses de Ponent beneficiàries dels fons Next Generation són Copisa, que ha rebut 30 milions d’euros per construir la nova estació d’autobusos de Lleida, seguida del mateix Grup Alier, que s’ha adjudicat 17,6 milions per invertir en projectes de sostenibilitat i economia circular. Tot seguit, hi ha Engie Servicios Energeticos (6,1 milions), la Corporació Alimentària de Guissona (5,7 milions), Avícola de Lleida (5,1 milions), Industrialització de Fruites del Segre (3,2 milions), entre altres. Pel que fa als centres de recerca i formació, el principal beneficiari és la Universitat de Lleida (UdL), que ha captat 7 milions d’euros. I en el cas de les activitats destaca que un 22,6% dels recursos ha anat a la transformació agroalimentària i pesquera (65 milions) i el 20% per a la mobilitat urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.