Política

ISRAEL

Violències en una nova marxa d’extremistes jueus en el Dia de Jerusalem

Una turba colpeja comerços tancats de palestins, a la ciutat vella

Més de 40.000 israelians extremistes, la majoria colons supremacistes, han travessat aquest dimecres –portant banderes i alguns, armats amb fusells– el barri musulmà de la ciutat vella de Jerusalem amb motiu del Dia d’aquesta capital, a la meitat est ocupada, informa Efe.

Després de traspassar la Porta de Damasc, molts d’ells han començat a colpejar amb força les portes tancades de les botigues dels palestins, que, com cada any, es veuen obligats a abaixar la persiana dels seus comerços hores abans de la Marxa de les Banderes per tal d’evitar enfrontaments i agressions. .

Un periodista del diari israelià Haaretz i un fotoperiodista palestí van ser agredits per una turba d’adolescents, que també van entrar a locals palestins fent destrosses al crit “Mort als àrabs” o “Gaza crema”.

El Dia de Jerusalem es va començar a celebrar el 1969, quan membres d’ideologia nacionalista i messiànica –vinculats a l’escola d’estudi jueu del difunt rabí Abraham Isaac Kook– van recrear la ruta realitzada per les tropes israelianes el 1967, quan van aconseguir “unificar” la ciutat en ocupar-ne la part oriental després de la guerra dels Sis Dies.

En una breu declaració amb motiu d’aquest dia, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha comparat aquest dimecres l’actual guerra a la Franja de Gaza amb la Guerra dels Sis Dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.