Política

guerra a europa

Suïssa descarta un acord durant la conferència sobre Ucraïna, sense Rússia

La presidenta del país helvètic assegura que la cita, que tindrà lloc aquest mes, serà només “el principi de les negociacions”

La presidenta de Suïssa, Viola Amherd, ha descartat aquest divendres que la conferència de pau sobre Ucraïna, que tindrà lloc els pròxims dies 15 i 16 de juny, serveixi per arribar a un acord immediat que posi fi al conflicte bèl·lic i ha assegurat que la reunió serà només “l’inici de les negociacions”.

“Per nosaltres és força clar que no firmarem cap acord de pau en acabar”, ha indicat la presidenta del país helvètic, segons declaracions recollies per les agències i en les quals ha apuntat que després caldrà mantenir converses amb la part russa per abordar el tema. En aquest sentit, ha destacat que “totes dues parts s’han d’asseure en una taula de negociacions per aconseguir la pau”, unes declaracions amb les quals ha fet al·lusió al fet que Rússia no ha estat convidada a la cimera.

“Podria ser-hi present en el següent esdeveniment, que donarà continuïtat a aquest”, ha afegit. De moment, una vuitantena de països han confirmat la seva assistència a la conferència, convocada per Suïssa a iniciativa de Kíiv. Per la seva banda, Moscou ha dit que, si l’haguessin convidat, no hi hauria assistit. Amherd ha defensat que la conferència busca “crear una plataforma per al diàleg”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.