Economia

economia

Més de 500 milions d’impacte econòmic en la darrera edició del MWC

El Mobile World Congress (MWC) celebrat el passat més de febrer a Barcelona va deixar un impacte econòmic de 502 milions d’euros a la ciutat, d’acord amb un informe realitzat per GSMA, l’empresa promotora de l’esdeveniment, i fet públic aquest matí. És la xifra més alta aconseguida fins ara i suposa més del doble del que va representar la primera edició que es va fer a Catalunya, el 2006. La patronal del sector telefònic estima que, des de llavors, la contribució econòmica global del MWC a Barcelona és de més de 6.300 milions d’euros.

Segons fonts de la GSMA, l’estudi de l’impacte econòmic generat pel MWC s’ha mesurat per una empresa independent i “inclou l’impacte directe (és a dir, la despesa addicional a l’economia amfitriona a causa del MWC), l’impacte indirecte (és a dir, l’”efecte dòmino” a mesura que la despesa directe es recicla a través de economia) i una entrada significativa d’impostos al Govern com a resultat de la celebració del MWC”.

El CEO de GSMA, John Hoffman, s’ha vantat aquest matí dels resultats, que inclouen també la generació de més de 9.200 llocs de feina a temps parcial, una dada que també ha celebrat l’Ajuntament de Barcelona mitjançant el tinent d’Economia, Promoció Econòmica i Turisme de Barcelona, Jordi Valls. Tots dos coincideixen que la col·laboració publico-privada ha funcionat molt bé, tant en benefici de l’ecosistema tecnològic com també de l’economia local, catalana i estatal.

“La nostra contribució a la prosperitat i a les oportunitats econòmiques de Barcelona és clara. Estem encantats i orgullosos de formar part de l’èxit d’questa ciutat que significa tant per a nosaltres. El MWC i Barcelona és la combinació perfecta d’innovació, col·laboració i èxit mutu: sense el suport de la ciutat amfitriona i la gent de Barcelona, no podríem organitzar un esdeveniment tan reeixit any rere any”, apunta John Hoffman.

Pel que fa a les xifres, d’assistents, el MWC del 2024 va aplegar més de 101.000 assistents, 51% dels quals eren de nivell directiu, provinents de 205 països. Hi van prendre part 2.700 expositors, patrocinadors i socis. Més del 59 % dels assistents van representar indústries adjacents a l’ecosistema mòbil, mentre que dels més de 1.100 ponents i líders d’opinió que van participar, les dones van representar més del 40%. Entre els participants globals del congrés, però, la xifra és molt més baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.