Salut

sanitat

El Govern aprova crear un registre d’objectors de consciència per practicar avortaments

És una de les obligacions establertes en la reforma de la llei d’avortament aprovada el març de l’any passat

El Govern ha aprovat la creació d’un registre de professionals sanitaris objectors de consciència en la intervenció directa en la pràctica de la interrupció voluntària de l’embaràs. El registre, que dependrà del Departament de Salut, estava pendent perquè és una de les obligacions establertes en la reforma de la llei d’avortament aprovada el març de l’any passat. El llistat serà confidencial i només podran accedir-hi, en l’àmbit de les seves competències, els responsables de les direccions o gerències dels centres sanitaris autoritzats per a la realització d’interrupcions voluntàries. La finalitat del registre és gestionar la “correcta” prestació pública i programació d’aquesta activitat amb criteris “d’igualtat, equitat i qualitat assistencial”.

La declaració d’objecció de consciència no haurà d’incloure, en cap cas, el motiu de l’objecció. A més, els professionals que es declarin objectors ho seran tant en l’àmbit de la sanitat pública com de la privada, i, en qualsevol moment, podran modificar o revocar la seva objecció presentant la corresponent manifestació per inscriure-la en el registre. La revocació s’entendrà sense perjudici del dret a fer una nova declaració d’objecció de consciència.

La normativa sobre la interrupció voluntària de l’embaràs preveu la regulació de l’objecció de consciència com un dret individual de cada professional sanitari que s’ha de manifestar amb antelació i per escrit. Per això, la normativa contempla la possibilitat de crear un registre d’objectors de consciència per garantir la seguretat jurídica i el ple respecte del dret de les dones a avortar alhora que es garanteix el dret a l’objecció de consciència del personal sanitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.