Política

eleccions europees

Orbán vol unir els grups d’extrema dreta per esdevenir segona força a l’Eurocambra

El primer ministre hongarès diu que en “menys d’un mes” es veurà si la proposta tira endavant

El primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán, ha defensat aquest dimarts la unió dels dos grups d’extrema dreta a existents actualment a l’Eurocambra, els Conservadors i Reformistes Europeu i Identitat i Democràcia, per esdevenir d’aquesta manera la segona força per davant dels socialdemòcrates, segons informa l’ACN.

Segons Orbán, un grup “fort” d’extrema dreta serà una “força gravitacional” per al Partit Popular Europeu, la primera força a l’Eurocambra.

Després que Marine Le Pen (Identitat i Democràcia) oferís a Giorgia Meloni (Conservadors i Reformistes Europeus) la unió dels dos grups, Orbán ha dit que serà “qüestió de setmanes, menys d’un mes” que es pugui veure si la proposta tira finalment endavant.

Actualment, el Fidesz, el partit d’Orbán, no forma part de cap grup europarlamentari, després que el Partit Popular Europeu forcés els representants del partit a abandonar el grup davant una imminent expulsió.

Orbán ha guanyat les eleccions europees a Hongria amb el 44% dels vots, un dels seus pitjors resultats. El primer ministre hongarès ha perdut suports respecte a les eleccions generals del 2022, quan va aconseguir el 52% dels sufragis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.