Política

Cuba

Arriba a L’Havana una flotilla russa amb una fragata i un submarí nuclear

És la més gran presència militar de Rússia a prop dels Estats Units en molts anys

Tres vaixells i un submarí nuclear russos han arribat aquest dimecres al matí a L’Havana, on faran escala fins al 17 de juny.

La fragata Almirall Gorsixkov, la primera nau en entrar al port cubà, ha disparat vint-i-una canonades de salutació, que ha estat resposta amb una salva de canonades des del fort colonial construït pels espanyols per defensar la badia.

El Gorixkov, un dels vaixells més moderns de la flota russa, navega acompanyat del submarí de propulsió nuclear Kazan, el petrolier Paixin i el remolcador de salvament Nikolai Txiker. A partir de demà els cubans podran visitar la fraga durant quatre hores cada dia durant tres dies

La visita de cinc dies la flota russa al seu aliat caribeny coincideix amb l’augment de la tensió entre els Washington i Moscou per la guerra d’Ucraïna. Es tracta de la demostració de força més gran en molts anys de Rússia a Cuba, situada a només 90 milles de Florida.

El Departament de Defensa dels Estats Units ha afirmat a l’agència Efe que no percep aquest moviment rus com una amenaça. No obstant, el Pentàgon observa des de fa dies les maniobres de la flotilla russa i diversos vaixells de guerra nord-americans s’han mobilitzat per seguir de prop la trajectòria del grup quan els vaixells s’han apropat més a la costa de Florida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.