Política

rússia

La Fiscalia russa envia a judici el periodista nord-americà acusat d’espionatge

Gershkovich, de 32 anys, va ser detingut a finals de març de 2023 a Iekaterinburg

La Fiscalia General russa ha enviat aquest dijous a judici el cas d’espionatge contra el periodista nord-americà Evan Gershkovich, corresponsal del diari econòmic The Wall Street Journal i que va ser detingut al març de 2023. “La Fiscalia General russa va confirmar l’acusació de culpabilitat en el cas penal obert contra el ciutadà estatunidenc Evan Gershkovich”, ha informat aquest organisme en el seu canal de Telegram.

El cas penal va ser remès al Tribunal Regional de Sverdlovsk, la capital del qual és Iekaterinburg, ciutat en la qual va ser detingut el reporter.

“La recerca ha establert i documentat que el periodista nord-americà (...) va recaptar al març de 2023, a la regió de Sverdlovsk, per encàrrec de la CIA, informació secreta sobre les activitats de la companyia de defensa Uralvagonzabod per a la producció i reparació d’equips militars”, ha assenyalat.

La Fiscalia ha precisat que “Gershkovich va dur a terme accions il·legals prenent mesures de gran secretisme”.

Gershkovich, de 32 anys, va ser detingut a fins de març de 2023 en Iekaterinburg, capital dels Urals, i el 7 d’abril va ser acusat formalment d’espionatge pel Servei Federal de Seguretat (FSB, antic KGB).

Segons l’FSB, el periodista “recopilava per encàrrec de la part estatunidenca informacions secretes sobre les activitats d’una de les empreses del complex militar industrial rus”.

Les autoritats nord-amèriques i el diari per al qual treballava han negat les acusacions de les forces de seguretat russes contra el periodista i han exigit el seu alliberament immediat.

En una entrevista al febrer amb el periodista estatunidenc Tucker Carlson, el president rus, Vladímir Putin, no va descartar la possibilitat que Gershkovich sigui canviat i va assenyalar que Rússia “no es nega a dialogar sobre aquest tema”.

“Estem disposats a donar-li una solució a això, però hi ha determinades condicions que debatem amb els nostres socis pels canals entre els serveis d’intel·ligència. Crec que podem posar-nos d’acord”, va indicar. No obstant això, va recalcar que Gershkovich va ser atrapat “in fraganti”.

“L’obtenció d’informació secreta per mitjans conspiratius és espionatge i treballava per als serveis d’intel·ligència nord-americans”, va insistir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.