Política

Finlàndia

Un ultradretà apunyala un nen de dotze anys amb orígens estrangers

La policia ha detingut l’agressor, un home de 33 anys, i l’ha acusat de dos intents d’assassinat

L’individu va intentar agredir un noi que acompanyava la víctima, però va poder fugir

Un nen de dotze anys ha estat apunyalat greument per un individu vinculat a l’extrema dreta a Finlàndia. La policia ha detingut l’agressor i l’ha acusat de dos intents d’assassinat, ha informat aquest divendres l’Oficina Nacional d’Investigació (KRP) finlandesa

En un comunicat, explica que l’incident s’ha produït, dijous a la tarda, al centre comercial Valkea de la localitat d’Oulu, al nord-oest del país. L’atacant, un home de 33 anys, ha clavat diverses ganivetades per l’esquena i sense preavís al menor, que ha petit ferides greus però es troba “en condició estable”. Després ha intentat apunyalar un altre noi que l’acompanyava, però aquest s’ha pogut escapolir, malgrat que l’ha perseguit pel centre comercial. Un vigilant del centre ha aconseguit reduir l’home abans que fes més mal.

La policia desconeix per ara els motius de l’atac, però la nota apunta que “el sospitós té antecedents en activitats d’extrema dreta. Segons la televisió pública finlandea Yle, el menor ferit, de nacionalitat finlandesa, té orígens estrangers. La investigació ha passat a la KRP en tractar-se d’un possible cas de violència extremista per motius racistes. L’atacant s’enfronta a dos càrrecs d’intent d’assassinat, agreujats per les possibles motivacions racistes i la curta edat de les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.