Medi ambient

grècia

Grècia lluita contra diversos incendis afavorits per les altes temperatures

Aquesta setmana el país ha viscut una onada de calor amb temperatures que en algunes zones van fregar o inclús sobrepassar els 43 graus

Diversos incendis forestals s’han declarat aquest divendres a Grècia, enmig d’altes temperatures i afavorits per forts vents, segons ha confirmat a Efe una portaveu dels Bombers hel·lens.

Uns 30 bombers amb 12 camions i un helicòpter bombarder lluiten per contenir les flames que cremen prop de la universitat de la ciutat de Larisa, a Grècia central.

Com a mesura de precaució davant d’aquest focus, que de moment és el que més preocupa, les autoritats han procedit a l’evacuació dels residents del barri afectat.

A la regió de Kilkis, en el nord del país, un altre incendi que s’ha declarat aquest divendres crema la vegetació local prop de la localitat de Jerso.

Uns 34 bombers amb 16 camions i dos avions cisterna operen en la zona, on fortes ràfegues de vent dificulten les tasques d’extinció. Els prop de 900 residents de Jerso han rebut un missatge de Protecció Civil en els seus mòbils perquè es trobin preparats en cas que hagin d’abandonar el poble.

Un altre foc menor a la regió de Salònica crema la vegetació local sense amenaçar zones poblades, encara que també en aquest cas les operacions dels bombers es veuen dificultades per forts vents.

Protecció Civil ha alertat sobre un molt alt risc d’incendis en vuit regions del centre i el sud del país, incloses la de la capital d’Àtica i l’illa de Creta.

En la major part de Grècia la temperatura màxima oscil·la aquest divendres entre 37 i 39 graus, mentre que a Creta sobrepassarà els 40 graus, segons el Servei Meteorològic Nacional.

Fins fa pocs anys, les temperatures en aquesta època de l’any solien situar-se entre 20 graus de mínima i 33 de màxima, segons les estadístiques.

Des d’aquest dimarts i fins ahir, dijous, el país va viure una onada de calor amb temperatures que a Creta van sobrepassar els 44 graus centígrads, mentre que en diverses zones el termòmetre va fregar o va sobrepassar els 43.

Durant el cap de setmana la temperatura tornarà a nivells normals per a la temporada, segons els pronòstics meteorològics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.