Política

guerra a europa

Zelenski arriba a Suïssa per a la Cimera de la Pau impulsada per Kíiv

El president ucraïnès espera aconseguir un suport internacional massiu a algunes de les seves demandes per a exercir pressió addicional sobre Rússia

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha arribat aquest divendres a Suïssa per a liderar l’anomenada Cimera de Pau impulsada per Kíiv que se celebrarà aquest cap de setmana al costat de la ciutat de Lucerna.

“La cimera de pau permetrà a la majoria global fer passos concrets en àmbits que són importants per a tots en el món: la seguretat nuclear i alimentària i el retorn dels presoners de guerra i de totes les persones deportades, inclosos els nens ucraïnesos deportats”, ha escrit Zelenski en les seves xarxes socials sobre els temes que es tractaran en la cimera.

El líder ucraïnès confirma així que Kíiv renunciarà a buscar suport per a les exigències més ambicioses contingudes en l’anomenada Fórmula de Pau ucraïnesa, entorn de la qual gravitarà la cimera, amb l’objectiu de buscar el màxim nombre de suports possible a altres objectius inclosos en el document.

Zelenski ha reafirmat que en la cimera estaran representats més de cent països i organitzacions internacionals, sense especificar el nombre de caps d’Estat i de govern que assistiran a la cita.

Kíiv busca aconseguir un suport internacional massiu a algunes de les seves demandes que vagi més enllà dels seus socis occidentals i s’estengui a regions de l’anomenat Sud Global per a exercir pressió addicional sobre Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.