Política

guerra a europa

Els EUA rebutgen el pla d’alto el foc de Putin a canvi de territori a Ucraïna

Austin insta el president rus a abandonar les zones ocupades i acabar la guerra

El secretari de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, ha rebutjat aquest divendres la proposta del president rus, Vladímir Putin, de decretar un alto el foc a Ucraïna a canvi que Kíiv retiri les seves tropes de les zones ocupades per Moscou al sud i a l’est del país i renunciï a entrar a l’OTAN, segons informa Efe.

“Putin ha ocupat il·legalment territori sobirà ucraïnès”, ha manifestat Austin, que ha remarcat que “aquest és exactament el tipus de comportament que no volem veure”. “No volem veure que el líder d’un país s’aixeca un dia i decideix que vol esborrar fronteres i annexionar-se el territori del seu veí. Aquest no és el món en el qual cap de nosaltres vol viure”, ha dit.

El cap del Pentàgon ha assenyalat que “Putin pot posar fi a aquesta guerra avui” i l’ha instat a deixar “el territori sobirà ucraïnès”.

El relació a les paraules del president dels Estats Units, Joe Biden, que va afirmar que hi ha cinc aliats de l’OTAN que estan disposats a aportar més sistemes de defensa aèria Patriot a Ucraïna, Austin ha aclarit que s’han “fet progressos” en els contactes amb els països perquè proporcionin més llançadores i míssils interceptors.

Austin ha presidit aquest dijous una nova reunió del Grup de Contacte de suport a Ucraïna compost per més de mig centenar de països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.